Responsive template

responsive_mobielOp veler verzoek hebben we een responsive template gemaakt, welke eenvoudig in te zetten is voor een campagne. Het doel was simpel: het dient een goed responderend template te zijn, waar er ‘naar smaak’ een aantal zaken kan worden aangepast. Verder is het een ‘knip & plak’ oefening, wat resulteert in het goedkoop kunnen vullen van dit template en een mooie partnermail te kunnen verzenden (kosten zijn € 150,-).

Wat is het precies ‘een responsive email’?
De basis van een responsive email is heel simpel; automatisch wordt de email anders getoond op een mobiele telefoon obv van de schermresolutie (in dit template alle schermen < 320 pixels). Automatisch wordt er bijv een andere 'header' image getoond, het lettertype wordt iets groter weergegeven en blokken die naast elkaar staan worden onder elkaar getoond. Hierdoor wordt de email veel beter leesbaar op een mobiele telefoon en komt dit de effectiviteit van een campagne ten goede. Dit wordt gerealiseerd door bepaalde html/css code te gebruiken in het ontwerp van de html. Het responsive template zelf.
Hieronder zie je hoe de template eruit ziet op een desktop en op een mobiele telefoon. Klik op de afbeeldingen om het op groot formaat te bekijken.
responsive_desktop

Keuzes binnen het template

Om te voorkomen dat alles er hetzelfde uit ziet, en dus ‘eenheidsworst’ te gaan maken zijn er een aantal zaken, die ‘gestyled’ kunnen worden naar eigen smaak. Waaronder:

  • kleurstelling: achtergrond hele email, kopteksten, buttons, tekstkleuren
  • header image: hoogte van de afbeelding, en alternatieve image op mobiel
  • aantal blokken: 0, 2 of 4 extra blokken
  • tekstlinks: 1 of meerdere tekstlinks aangeven in teksten

Word bestand: Responsive template vullen

Word

We hebben een Word bestand gemaakt op basis van het template waar enkel de gewenste teksten en kleuren aangegeven hoeven te worden. Zo hoef je zelf niet aan de slag te gaan met html en kunnen we een ingevuld word bestand overnemen in het template. Een kind kan de was doen! Aan het einde van het document staat ook een checklist of alles volledig is. Klik op het Word-icoontje om het bestand te downloaden.

Als je vragen hebt over het template, email ons dan op traffic@admitter.nl of bel ons via 071-711 46 46.