Emailadressen in de Zakelijke Dienstverlening

Zakelijke dienstverlening
25.100 emailadressen

Onder Zakelijke Dienstverlening wordt gerekend alle bedrijven, die een een dienst leveren aan een ander bedrijf, met uitzondering van financiele diensten en diensten aan consumenten (denk hierbij bijvoorbeeld aan wassalons, kapsalons welke onder Dienstverlening worden gerekend).

Trefwoorden/segmenten zijn:
adviesbureau, reclamebureau, architect, advocaat/notaris, personeel

In totaal hebben we 25.100 ‘Zakelijke dienstverlening’-emailadressen waar we een emailcampagne naar kunnen versturen. Van deze adressen weten we vaak meer dan alleen het emailadres. Bijvoorbeeld welke functie iemand heeft en of men een beslisser is.

81% van de ‘Zakelijke dienstverlening’- adressen zijn beslissers binnen hun bedrijf of organisatie.

Als we naar alle adressen kijken dan zien we in het algemeen dat we meer mannen dan vrouwen tegenkomen in de databases. Voor ‘Zakelijke dienstverlening’-adressen geldt dat 74% van de adressen man is, en 26% vrouw is.

  Andere branches:

Agrarisch
Dienstverlening
Financiele Dienstverlening
Zakelijke Dienstverlening
Industrie
ICT & Telecom
Bouw
Transport
Groothandel
Retail

Overzicht alle branches

BedrijfsgrootteEen belangrijk aspect aan het targetten van bedrijven is de bedrijfsgrootte. Als je kijkt naar de grootte van de bedrijven in de branche ‘Zakelijke dienstverlening’ dan is 45% werkzaam bij ‘kleinere MKB bedrijven’ (dit zijn bedrijven met 1 t/m 9 werknemers). Voor alle adressen (in onze databases) zien we dat dit 37% is.

45% binnen de ‘Zakelijke dienstverlening’ is werkzaam bij bedrijven met 1 t/m 9 werknemers.

Als je kijkt naar de individuele bedrijfsklassen, dan zie je dat in absolute aantallen ‘2 t/m 4 werknemers’ de winnaar is, gevolgd door ‘1 werknemer (ZZP)’. Relatief weinig mensen zijn daarentegen werkzaam in de klasse ‘meer dan 750 werknemers’.

Bedrijfsgrootte Zakelijke dienstverlening
Provincies in NederlandPer provincie verschilt het nogal eens welke branches goed vertegenwoordigd zijn en welke minder. Als je kijkt naar ‘Zakelijke dienstverlening’ dan zie je dat de meeste adressen afkomstig zijn uit Noord Holland (21%), Zuid Holland (20%), en Noord Brabant (14%).

De provincies, waar je ‘Zakelijke dienstverlening’ relatief meer tegen komt zijn Utrecht, Noord Holland en Noord Brabant. Provincies, waar je ‘Zakelijke dienstverlening’ relatief minder tegen komt zijn Friesland, Drenthe en Zeeland.

In totaal zijn 57% van de adressen in de ‘Zakelijke dienstverlening’ afkomstig uit de Randstad (alle adressen: 54%), versus 43% uit provincies buiten de randstad (alle adressen: 46%).

Provincies Zakelijke dienstverlening
Gemeentes in NederlandDe provincies geven al een goede indicatie van de lokatie van de adressen, we kunnen ook nog iets ‘dieper’ kijken, naar bijv. plaats, postcode of gemeente. De Top 3 van Gemeentes voor de branche ‘Zakelijke dienstverlening’ is Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Verder is het bijvoorbeeld opvallend om te zien dat Amersfoort in totaal 4 plaatsen stijgt en in deze Top 20 op plaats 6 staat (in vergelijking tot plaats 10 bij alle adressen). En dat Groningen in deze Top 20 uiteindelijk 4 plaatsen daalt naar plek nummer 12.

Gemeentes Zakelijke dienstverlening
Type emailadres en emaildomeinen
Emaildomeinen Zakelijke dienstverlening border=0
Op basis van een emaildomein (vb. xxxx@admitter.nl) kun je al enige zaken afleiden. Een belangrijke indicatie voor een goed zakelijk bestand is het aandeel van de emailadressen dat afkomstig is van een zakelijk domein (dus bijv. geen hotmail.com, gmail.com, xs4all.nl). In alle branches zien we dat dit minimaal 2/3 van het totaal aantal adressen is, oplopend tot meer dan 90% binnen bepaalde branches. In ‘Zakelijke dienstverlening’ zien we dat 75% van alle adressen afkomstig zijn van een zakelijk domein.

Van de ‘Zakelijke dienstverlening’-adressen zien we dat 75% van alle adressen afkomstig zijn van een zakelijk domein.

Van alle ‘Zakelijke dienstverlening’-adressen is 15% een info@ emailadres.

Een veel gehoord argument is dat mensen liever niet wil versturen naar info@ adressen. Dit omdat dit ‘ongelezen’ emailboxen zouden zijn. Het aantal info@ emailadressen is gemiddeld minder dan 9% van een bestand. Maar bepaalde branches hebben soms logischerwijs meer info@ adressen. Deels omdat er vaak een groot deel van de adressen ‘kleinere bedrijven zijn’ en deels omdat de werkzaamheden vaak niet persé achter een pc plaatsvinden, en dat dus ‘het klantcontact’ wordt gedaan door meerdere personen via een algemeen emailadres (bijv. info@). Voorbeelden zijn Retail (kleine winkels), Horeca (cafe/restaurants), Bouw (klusbedrijven/zzp-ers) en Automotive (garagebedrijven).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het versturen van een partnermail?

Alle hierboven genoemde aspecten kunnen meegenomen in het selecteren van de b2b doelgroep, die u wilt bereiken. Hier kunt u zie hoe het werkt, voorbeelden van campagnes bekijken of zien welke bestanden wij gebruiken voor de selectie van de emailadressen. U kunt met een partnermail heel gericht uw boodschap communiceren naar uw b2b doelgroep, zonder onnodig of ongewenst bereik.

Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op via hallo@admitter.nl of via 071-7114646.

Andere branches

 

In vrijwel alle branches hebben we beschikbare emailadressen. In de ene branche beschikken we over meer emailadressen dan de andere. Hieronder vind je een overzicht van een aantal veelgevraagde branches.
agrarisch automotive bouw dienstverlening
ernergie financiele dienstverlening food groothandel
horeca ict en telecom industrie onderwijs
overheid productie retail transport
verhuur delfstoffen zakelijke dienstverlening zorg