Emailadressen in de Winning van Delfstoffen

Delfstoffen
4.000 emailadressen

De sector Delfstoffen beslaat het vakgebied van de winning en delving van grondstoffen. Dit beslaat een breed gebied van grondstoffen; van aardolie en aardgas tot zout en zandwinning. Door de wereldwijd sterk stijgende vraag naar grondstoffen heeft de sector een zeer belangrijke rol in de totale industrie.

Trefwoorden/segmenten zijn:
aardolie, aardgas, zand, zout, delfstoffen

  In totaal hebben we 4.000 ‘Delfstoffen’-emailadressen waar we een emailcampagne naar kunnen versturen. Van deze adressen weten we vaak meer dan alleen het emailadres. Bijvoorbeeld welke functie iemand heeft en of men een beslisser is.

72% van de ‘Delfstoffen’- adressen zijn beslissers binnen hun bedrijf of organisatie.

Als we naar alle adressen kijken dan zien we in het algemeen dat we meer mannen dan vrouwen tegenkomen in de databases. Voor ‘Delfstoffen’-adressen geldt dat 62% van de adressen man is, en 38% vrouw is.

    Andere branches:

   – Agrarisch
   – Dienstverlening
   – Financiele Dienstverlening
   – Zakelijke Dienstverlening
   – Industrie
   – ICT & Telecom
   – Bouw
   – Transport
   – Groothandel
   – Retail

   Overzicht alle branches

 
 
Bedrijfsgrootte

Een belangrijk aspect aan het targetten van bedrijven is de bedrijfsgrootte. Als je kijkt naar de grootte van de bedrijven in de branche ‘Delfstoffen’ dan is 55% werkzaam bij ‘grotere bedrijven’ (dit zijn bedrijven met meer dan 100 werknemers). Voor alle adressen (in onze databases) zien we dat dit 35% is.

55% binnen de ‘Delfstoffen’ is werkzaam bij bedrijven met meer dan 100 werknemers.

Als je kijkt naar de individuele bedrijfsklassen, dan zie je dat in absolute aantallen ‘200 t/m 499 werknemers’ de winnaar is, gevolgd door ‘100 t/m 199 werknemers’. Relatief weinig mensen zijn daarentegen werkzaam in de klasse ‘5 t/m 9 werknemers’.

  Bedrijfsgrootte Delfstoffen
 
Provincies in Nederland

Per provincie verschilt het nogal eens welke branches goed vertegenwoordigd zijn en welke minder. Als je kijkt naar ‘Delfstoffen’ dan zie je dat de meeste adressen afkomstig zijn uit Zuid Holland (29%), Noord Holland (18%), en Noord Brabant (16%).

De provincies, waar je ‘Delfstoffen’ relatief meer tegen komt zijn Zuid Holland, Drenthe en Noord Brabant. Provincies, waar je ‘Delfstoffen’ relatief minder tegen komt zijn Gelderland, Groningen en Zeeland.

In totaal zijn 59% van de adressen in de ‘Delfstoffen’ afkomstig uit de Randstad (alle adressen: 54%), versus 41% uit provincies buiten de randstad (alle adressen: 46%).

  Provincies Delfstoffen
 
Gemeentes in Nederland

De provincies geven al een goede indicatie van de lokatie van de adressen, we kunnen ook nog iets ‘dieper’ kijken, naar bijv. plaats, postcode of gemeente. De Top 3 van Gemeentes voor de branche ‘Delfstoffen’ is Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Verder is het bijvoorbeeld opvallend om te zien dat Den Helder in totaal 85 plaatsen stijgt en in deze Top 20 op plaats 8 staat (in vergelijking tot plaats 93 bij alle adressen). En dat Haarlemmermeer in deze Top 20 uiteindelijk 11 plaatsen daalt naar plek nummer 17.

  Gemeentes Delfstoffen
 
Type emailadres en emaildomeinen
Emaildomeinen Delfstoffen border=0
Op basis van een emaildomein (vb. xxxx@admitter.nl) kun je al enige zaken afleiden. Een belangrijke indicatie voor een goed zakelijk bestand is het aandeel van de emailadressen dat afkomstig is van een zakelijk domein (dus bijv. geen hotmail.com, gmail.com, xs4all.nl). In alle branches zien we dat dit minimaal 2/3 van het totaal aantal adressen is, oplopend tot meer dan 90% binnen bepaalde branches. In ‘Delfstoffen’ zien we dat 71% van alle adressen afkomstig zijn van een zakelijk domein.

Van de ‘Delfstoffen’-adressen zien we dat 71% van alle adressen afkomstig zijn van een zakelijk domein.

Van alle ‘Delfstoffen’-adressen is 5% een info@ emailadres.

Een veel gehoord argument is dat mensen liever niet wil versturen naar info@ adressen. Dit omdat dit ‘ongelezen’ emailboxen zouden zijn. Het aantal info@ emailadressen is gemiddeld minder dan 9% van een bestand. Maar bepaalde branches hebben soms logischerwijs meer info@ adressen. Deels omdat er vaak een groot deel van de adressen ‘kleinere bedrijven zijn’ en deels omdat de werkzaamheden vaak niet persé achter een pc plaatsvinden, en dat dus ‘het klantcontact’ wordt gedaan door meerdere personen via een algemeen emailadres (bijv. info@). Voorbeelden zijn Retail (kleine winkels), Horeca (cafe/restaurants), Bouw (klusbedrijven/zzp-ers) en Automotive (garagebedrijven).

 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het versturen van een partnermail?

Alle hierboven genoemde aspecten kunnen meegenomen in het selecteren van de b2b doelgroep, die u wilt bereiken. Hier kunt u zie hoe het werkt, voorbeelden van campagnes bekijken of zien welke bestanden wij gebruiken voor de selectie van de emailadressen. U kunt met een partnermail heel gericht uw boodschap communiceren naar uw b2b doelgroep, zonder onnodig of ongewenst bereik.

Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op via hallo@admitter.nl of via 071-7114646.

 
Andere branches

  
In vrijwel alle branches hebben we beschikbare emailadressen. In de ene branche beschikken we over meer emailadressen dan de andere. Hieronder vind je een overzicht van een aantal veelgevraagde branches.

 
agrarisch automotive bouw dienstverlening
ernergie financiele dienstverlening food groothandel
horeca ict en telecom industrie onderwijs
overheid productie retail transport
verhuur delfstoffen zakelijke dienstverlening zorg