Emailadressen in de ICT en Telecom

De ICT branche bevat alle bedrijven (behalve computer- en telefoniewinkels, die aan consumenten leveren) die zich met automatisering en telecom bezig houden.

Trefwoorden/segmenten zijn:
hardware, software, telecom, integrators, hosting

In totaal hebben we 10.900 ‘ICT & Telecom’-emailadressen waar we een emailcampagne naar kunnen versturen. Van deze adressen weten we vaak meer dan alleen het emailadres. Bijvoorbeeld welke functie iemand heeft en of men een beslisser is.

78% van de ‘ICT & Telecom’- adressen zijn beslissers binnen hun bedrijf of organisatie.

Als we naar alle adressen kijken dan zien we in het algemeen dat we meer mannen dan vrouwen tegenkomen in de databases. Voor ‘ICT & Telecom’-adressen geldt dat 80% van de adressen man is, en 20% vrouw is.

Aantal adressen

Bedrijfsgrootte

Een belangrijk aspect aan het targetten van bedrijven is de bedrijfsgrootte. Als je kijkt naar de grootte van de bedrijven in de branche ‘ICT & Telecom’ dan is 44% werkzaam bij ‘grotere bedrijven’ (dit zijn bedrijven met meer dan 100 werknemers). Voor alle adressen (in onze databases) zien we dat dit 35% is.

44% binnen de ‘ICT & Telecom’ is werkzaam bij bedrijven met meer dan 100 werknemers.

Als je kijkt naar de individuele bedrijfsklassen, dan zie je dat in absolute aantallen ‘meer dan 750 werknemers’ de winnaar is, gevolgd door ‘200 t/m 499 werknemers’. Relatief weinig mensen zijn daarentegen werkzaam in de klasse ‘2 t/m 4 werknemers’.

Type emailadres en emaildomeinen

Op basis van een emaildomein (vb. xxxx@admitter.nl) kun je al enige zaken afleiden. Een belangrijke indicatie voor een goed zakelijk bestand is het aandeel van de emailadressen dat afkomstig is van een zakelijk domein (dus bijv. geen hotmail.com, gmail.com, xs4all.nl). In alle branches zien we dat dit minimaal 2/3 van het totaal aantal adressen is, oplopend tot meer dan 90% binnen bepaalde branches. In ‘ICT & Telecom’ zien we dat 81% van alle adressen afkomstig zijn van een zakelijk domein.

Van de ‘ICT & Telecom’-adressen zien we dat 81% van alle adressen afkomstig zijn van een zakelijk domein.

Info (@) emailadressen

Van alle ‘ICT & Telecom’-adressen is 9% een info@ emailadres.

Een veel gehoord argument is dat mensen liever niet wil versturen naar info@ adressen. Dit omdat dit ‘ongelezen’ emailboxen zouden zijn. Het aantal info@ emailadressen is gemiddeld minder dan 9% van een bestand. Maar bepaalde branches hebben soms logischerwijs meer info@ adressen. Deels omdat er vaak een groot deel van de adressen ‘kleinere bedrijven zijn’ en deels omdat de werkzaamheden vaak niet persé achter een pc plaatsvinden, en dat dus ‘het klantcontact’ wordt gedaan door meerdere personen via een algemeen emailadres (bijv. info@). Voorbeelden zijn Retail (kleine winkels), Horeca (cafe/restaurants), Bouw (klusbedrijven/zzp-ers) en Automotive (garagebedrijven).

Emailadressen per provincie

Per provincie verschilt het nogal eens welke branches goed vertegenwoordigd zijn en welke minder. Als je kijkt naar ‘ICT & Telecom’ dan zie je dat de meeste adressen afkomstig zijn uit Noord Holland (22%), Zuid Holland (20%), en Noord Brabant (16%).

De provincies, waar je ‘ICT & Telecom’ relatief meer tegen komt zijn Utrecht, Flevoland en Noord Brabant. Provincies, waar je ‘ICT & Telecom’ relatief minder tegen komt zijn Drenthe, Friesland en Zeeland.

In totaal zijn 60% van de adressen in de ‘ICT & Telecom’ afkomstig uit de Randstad (alle adressen: 54%), versus 40% uit provincies buiten de randstad (alle adressen: 46%).

Emailadressen per gemeente

De provincies geven al een goede indicatie van de lokatie van de adressen, we kunnen ook nog iets ‘dieper’ kijken, naar bijv. plaats, postcode of gemeente. De Top 3 van Gemeentes voor de branche ‘ICT & Telecom’ is Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Verder is het bijvoorbeeld opvallend om te zien dat Nieuwegein in totaal 19 plaatsen stijgt en in deze Top 20 op plaats 13 staat (in vergelijking tot plaats 32 bij alle adressen). En dat Groningen in deze Top 20 uiteindelijk 8 plaatsen daalt naar plek nummer 16.

Meer informatie

Alle hierboven genoemde aspecten kunnen meegenomen in het selecteren van de b2b doelgroep, die u wilt bereiken. Hier kunt u zie hoe het werkt, voorbeelden van campagnes bekijken of zien welke bestanden wij gebruiken voor de selectie van de emailadressen. U kunt met een partnermail heel gericht uw boodschap communiceren naar uw b2b doelgroep, zonder onnodig of ongewenst bereik.

Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op via hallo@admitter.nl of via 071-7114646.

Gericht adverteren?

Via onze webshop kun je direct een campagne boeken gericht op één of meerdere branches. Heb je specifieke(re) wensen, neem dan contact met ons op. In totaal zijn er 17 branches, die we apart kunnen benaderen.

De emailadressen die wij voor partnermails naar de verschillende branches gebruiken zijn die van beslissers binnen bedrijven: eigenaren, directie en management van bedrijven in Nederland. 

Aanbieding!

Privé: Branche ICT

225,00 Excl. BTW

De prijs is voor 1.000 adressen, inclusief ontwerp van de partnermail. Bekijk het product voor meer opties.

Communiceer eenvoudig en effectief met maximaal 5000 van in totaal 10900 beslissers in de branche ICT via het versturen van een partnermail.

Meer informatie

Artikelnummer: ict Categorie: