Emailadressen in de Food branche

Food
6.000 emailadressen

De Food branche in Nederland opereert in een concurrerende en internationale markt. De laatste jaren bestaat er een continue prijsdruk op vele producten. Verder zie je een steeds grotere vraag naar biologische producten.

Trefwoorden/segmenten zijn:
foodindustrie, supermarkten, bakkers, slagers, slijterijen

In totaal hebben we 6.000 ‘Food’-emailadressen waar we een emailcampagne naar kunnen versturen. Van deze adressen weten we vaak meer dan alleen het emailadres. Bijvoorbeeld welke functie iemand heeft en of men een beslisser is.

76% van de ‘Food’- adressen zijn beslissers binnen hun bedrijf of organisatie.

Als we naar alle adressen kijken dan zien we in het algemeen dat we meer mannen dan vrouwen tegenkomen in de databases. Voor ‘Food’-adressen geldt dat 71% van de adressen man is, en 29% vrouw is.

  Andere branches:

Agrarisch
Dienstverlening
Financiele Dienstverlening
Zakelijke Dienstverlening
Industrie
ICT & Telecom
Bouw
Transport
Groothandel
Retail

Overzicht alle branches

BedrijfsgrootteEen belangrijk aspect aan het targetten van bedrijven is de bedrijfsgrootte. Als je kijkt naar de grootte van de bedrijven in de branche ‘Food’ dan is 49% werkzaam bij ‘grotere bedrijven’ (dit zijn bedrijven met meer dan 100 werknemers). Voor alle adressen (in onze databases) zien we dat dit 35% is.

49% binnen de ‘Food’ is werkzaam bij bedrijven met meer dan 100 werknemers.

Als je kijkt naar de individuele bedrijfsklassen, dan zie je dat in absolute aantallen ‘200 t/m 499 werknemers’ de winnaar is, gevolgd door ‘meer dan 750 werknemers’. Relatief weinig mensen zijn daarentegen werkzaam in de klasse ‘1 werknemer (ZZP)’.

Bedrijfsgrootte Food
Provincies in NederlandPer provincie verschilt het nogal eens welke branches goed vertegenwoordigd zijn en welke minder. Als je kijkt naar ‘Food’ dan zie je dat de meeste adressen afkomstig zijn uit Zuid Holland (21%), Noord Holland (18%), en Noord Brabant (15%).

De provincies, waar je ‘Food’ relatief meer tegen komt zijn Zeeland, Gelderland en Overijssel. Provincies, waar je ‘Food’ relatief minder tegen komt zijn Utrecht, Drenthe en Groningen.

In totaal zijn 52% van de adressen in de ‘Food’ afkomstig uit de Randstad (alle adressen: 54%), versus 48% uit provincies buiten de randstad (alle adressen: 46%).

Provincies Food
Gemeentes in NederlandDe provincies geven al een goede indicatie van de lokatie van de adressen, we kunnen ook nog iets ‘dieper’ kijken, naar bijv. plaats, postcode of gemeente. De Top 3 van Gemeentes voor de branche ‘Food’ is Amsterdam, Rotterdam en Delft.

Verder is het bijvoorbeeld opvallend om te zien dat Schouwen-Duiveland in totaal 115 plaatsen stijgt en in deze Top 20 op plaats 18 staat (in vergelijking tot plaats 133 bij alle adressen). En dat Haarlemmermeer in deze Top 20 uiteindelijk 13 plaatsen daalt naar plek nummer 19.

Gemeentes Food
Type emailadres en emaildomeinen
Emaildomeinen Food border=0
Op basis van een emaildomein (vb. xxxx@admitter.nl) kun je al enige zaken afleiden. Een belangrijke indicatie voor een goed zakelijk bestand is het aandeel van de emailadressen dat afkomstig is van een zakelijk domein (dus bijv. geen hotmail.com, gmail.com, xs4all.nl). In alle branches zien we dat dit minimaal 2/3 van het totaal aantal adressen is, oplopend tot meer dan 90% binnen bepaalde branches. In ‘Food’ zien we dat 80% van alle adressen afkomstig zijn van een zakelijk domein.

Van de ‘Food’-adressen zien we dat 80% van alle adressen afkomstig zijn van een zakelijk domein.

Van alle ‘Food’-adressen is 10% een info@ emailadres.

Een veel gehoord argument is dat mensen liever niet wil versturen naar info@ adressen. Dit omdat dit ‘ongelezen’ emailboxen zouden zijn. Het aantal info@ emailadressen is gemiddeld minder dan 9% van een bestand. Maar bepaalde branches hebben soms logischerwijs meer info@ adressen. Deels omdat er vaak een groot deel van de adressen ‘kleinere bedrijven zijn’ en deels omdat de werkzaamheden vaak niet persé achter een pc plaatsvinden, en dat dus ‘het klantcontact’ wordt gedaan door meerdere personen via een algemeen emailadres (bijv. info@). Voorbeelden zijn Retail (kleine winkels), Horeca (cafe/restaurants), Bouw (klusbedrijven/zzp-ers) en Automotive (garagebedrijven).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het versturen van een partnermail?

Alle hierboven genoemde aspecten kunnen meegenomen in het selecteren van de b2b doelgroep, die u wilt bereiken. Hier kunt u zie hoe het werkt, voorbeelden van campagnes bekijken of zien welke bestanden wij gebruiken voor de selectie van de emailadressen. U kunt met een partnermail heel gericht uw boodschap communiceren naar uw b2b doelgroep, zonder onnodig of ongewenst bereik.

Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op via hallo@admitter.nl of via 071-7114646.

Andere branches

 

In vrijwel alle branches hebben we beschikbare emailadressen. In de ene branche beschikken we over meer emailadressen dan de andere. Hieronder vind je een overzicht van een aantal veelgevraagde branches.
agrarisch automotive bouw dienstverlening
ernergie financiele dienstverlening food groothandel
horeca ict en telecom industrie onderwijs
overheid productie retail transport
verhuur delfstoffen zakelijke dienstverlening zorg